Εκδήλωση ”1978-2018, 40 χρόνια απο το σεισμό της Θεσσαλονίκης – Οι παλαιότεροι θυμούνται, οι νεότεροι μαθαίνουν”

Το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πιστό στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό του έργο, και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (ΑΜΦΙΘ) διοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ εκδήλωση αφιερωμένη στο σεισμό της Θεσσαλονίκης του Ιούνιου 1978, ένα θέμα ορόσημο για την Ιστορία της Πόλης της Θεσσαλονίκης και πάντα επίκαιρο. 

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 στο  Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης  (Μέγαρο Μπίλλη)-Πλατεία Ιπποδρομίου και ώρα 18:30-21:00, αποτελεί παράλληλη δράση με την έκθεση «1978-2018, 40 Χρόνια από τον Σεισμό της Θεσσαλονίκης, Οι παλαιότεροι θυμούνται, οι νέοι μαθαίνουν», στον πολυχώρο πολιτισμού Ισλαχανέ (Ε. Ζωγράφου 2).

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Προσέλευση

Χαιρετισμοί – Μικρή παρουσίαση της έκθεσης από τον πολυχώρο πολιτισμού Ισλαχανέ

«Τα Ενεργά γεωλογικά ρήγματα των λιμνών Βόλβης – Λαγκαδά και Θεσσαλονίκης, γνώσεις τότε και σήμερα», Σπύρος Παυλίδης, Καθηγητής Γεωλογίας, Τμήμα Γεωλογίας, ΑΠΘ

«Η σημασία του σεισμού του 1978 για την αντισεισμική προστασία της Θεσσαλονίκης
και την εξέλιξη της σεισμολογικής έρευνας και επιχειρησιακής παρακολούθησης
της σεισμικότητας στην Ελλάδα
». Κωνσταντίνος Παπαζάχος, Καθηγητής Σεισμολογίας, Τμήμα Γεωλογίας, Α.Π.Θ.

«40 χρόνια μετά τον σεισμό της Θεσσαλονίκης: Η Κοινωνική Αντισεισμική Πολιτική από το 1978 έως σήμερα – Ο ρόλος του Ο.Α.Σ.Π». Ασημίνα Κούρου, Δρ. Γεωλόγος, ΟΑΣΠ.

Συζήτηση –Λήξη Εκδήλωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο