30ο Διεθνές Συνέδριο Βιοϊατρικών Υπολογιστικών Συστημάτων

Το 30ο Διεθνές Συνέδριο IEEE CBMS2017 (www.cbms2017.org) διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, στο ΚΕΔΕΑ από 22-24 Ιουνίου. Αφορά σύγχρονες εξελίξεις στα Πληροφοριακά Συστήματα Υγείας και Βιοϊατροτεχνολογικά συστήματα και σκοπός του είναι να φέρει σε επαφή επιστήμονες από διάφορους χώρους που ασχολούνται με την έρευνα και την εφαρμογή των συστημάτων αυτών.

Το συνέδριο απαρτίζεται από μια σειρά διακεκριμένων ομιλιών (http://cbms2017.org/content/keynotes) όπως και ειδικές θεματικές συνεδρίες πάνω σε:

– Συστήματα στήριξης αποφάσεων

– Διαχείριση Δεδομένων και Δεδομένων Μεγάλου Όγκου

– Βιοϊατρική Επεξεργασία σημάτων, Επεξεργασία εικόνας

– Έρευνα υπηρεσιών υγείας

– Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Υπολογιστή

– Ιατρική Εκπαίδευση, Τεχνολογία και Καινοτομία

– Ρομποτική, Ευφυείς Ιατρικές Συσκευές και Έξυπνες Τεχνολογίες

– Βιοπληροφορική

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται στο σύνδεσμο

http://cbms2017.org/programme

Θα υπάρχουν επίσης δύο ειδικές παράλληλες εκδηλώσεις. Η πρώτη θα διεξαχθεί την Παρασκευή 23/6 το πρωί πάνω σε «Τεχνολογικές καινοτομίες σε Προγράμματα Ιατρικών Σπουδών» (με βάση τη συμμετοχή του ΑΠΘ στο ερευνητικό έργο MEDCIN (Erasmus+, http://www.medcin-project.eu/), ενώ η δεύτερη θα αφορά «την τεχνολογική υποστήριξη της φροντίδας της τρίτης ηλικίας» (με βάση τη συμμετοχή του ΑΠΘ στο ερευνητικό έργο UNCAP (H2020, www.uncap.eu) και θα διεξαχθεί το Σάββατο 24/6 το πρωί. Οι δύο αυτές παράλληλες συνεδρίες είναι ανοικτές για όλους.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα τρέχει και τεχνολογική έκθεση σχετικών εταιρειών και προϊόντων.

Μπορεί κανείς να καταβάσει σε Android Smartphone το “CBMS” App με το το οποίο μπορεί να πλοηγηθεί στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου.

 

Για την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου

Π. Μπαμίδης, Πρόεδρος IEEE CBMS2017

(ΙΕΕΕ Computer Based Medical Ssystems, CBMS 2017) www.cbms2017.org

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο