Εκδηλώσεις του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ στη ΔΕΘ

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην 81η Δ.Ε.Θ., οργανώνει σειρά εκδηλώσεων στο stand που διαθέτει στο περίπτερο 15.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00-21.00, «Μηχανισμός των Αντικυθήρων».

Την παρουσίαση θα κάνει ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Γιάννης Σειραδάκης.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00-21.00, «Παρουσίαση του πειραματικού πρωτότυπου του Ελληνικού Πολιτικού Μη-επανδρωμένου Αεροχήματος HCUAV RX-1 και του πρώτου ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου της ARISTURTLE».

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητή Κύρο Υάκινθο και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο της Ομάδας ARISTURTLE, Αν. Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Χρήστο Μαδεμλή.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00-21.00, «Οι ανασκαφές στη Βεργίνα συνεχίζονται».

Την παρουσίαση θα κάνει η Διευθύντρια της πανεπιστημιακής ανασκαφής του ΑΠΘ στη Βεργίνα, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00-21.00, «Το αστεροσκοπείο στον Όρλιακα».

Ο φυσικός Σπύρος Κάνουρας θα παρουσιάσει τις εξελίξεις στο θέμα της δημιουργίας τηλεσκοπίου στην κορυφή του όρους Όρλιακας του νομού Γρεβενών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο