Το ΑΠΘ στην 81η ΔΕΘ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο συμμετέχει στην 81η Δ.Ε.Θ., στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυσή του, με δικό του εκθεσιακό χώρο στο περίπτερο 15, Stand Α1α.
Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται:
Το πειραματικό πρωτότυπο του Ελληνικού Πολιτικού Μη-επανδρωμένου Αεροχήματος HCUAV RX-1, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συνεργατικού έργου, με επικεφαλής και συντονιστή τον Αν. Καθηγητή Κύρο Υάκινθο, Διευθυντή του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και
Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο στη Βόρεια Ελλάδα θα παρουσιαστεί στο περίπτερο του ΑΠΘ στη ΔΕΘ. Το μονοθέσιο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη νεοσύστατη φοιτητική ομάδα του ΑΠΘ Aristotle University Racing Team Electric (ARISTURTLE) και απέσπασε κιόλας την πρώτη του διάκριση. Επιστημονικός Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο Αν. Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Χρήστος Μαδεμλής.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του ΑΠΘ θα γίνεται παρουσίαση των Σχολών και των Τμημάτων του ΑΠΘ, των υπηρεσιακών μονάδων αλλά και των διακρίσεων του πανεπιστημίου, με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό (προβολή video).

Μετάβαση στο περιεχόμενο