Παρουσίαση του Ψηφιακού Βιβλίου, Corpus Operae I, και της Έκθεσης πιστών και λειτουργικών αντιγράφων του Υπολογιστή των Αντικυθήρων

Η Πολυτεχνική Σχολή και η Σχολή Θετικών Επιστημών του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  η Ακαδημία Θεσμών και Πολιτισμών και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνουν την ολοκλήρωση του ιδιαιτέρως σημαντικού προγράμματός τους για την διεθνή ανάδειξη του κορυφαίου αριστουργήματος της Ελληνιστικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, του αναλογικού Υπολογιστή των Αντικυθήρων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση του Ψηφιακού Βιβλίου, Corpus Operae I και της περιοδεύουσας Έκθεσης πιστών και λειτουργικών αντιγράφων του Υπολογιστή των Αντικυθήρων σε μεγάλα Πανεπιστήμια, Ιδρύματα και Μουσεία του εξωτερικού. Η εναρκτήρια Έκθεση του προγράμματος θα εγκαινιασθεί στο τέλος Απριλίου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. 

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του προγράμματος, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, στις 18:00, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» – πρώην Πολλαπλών Χρήσεων, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Κωνσταντίνος Κατσάμπαλος
Κοσμήτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής

Χαρίτων Χιντήρογλου
Κοσμήτωρ της Σχολής Θετικών Επιστημών

Σπύρος Παυλίδης
Πρόεδρος του Αριστοτελείου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Κωνσταντίνος Καρνασιώτης
Πρόεδρος της Ακαδημίας Θεσμών και Πολιτισμών

 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο