Εκδήλωση με τίτλο ”Open Day 2017” του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (I.MET.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.ΤΑ.),  ανοίγει τις πύλες του στο ευρύ κοινό στις 5 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και γιορτάζει την έξυπνη και βιώσιμη κινητικότητα για όλους.

Το OPEN DAY, που θα αποτελεί στο εξής θεσμό για το Ινστιτούτο και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, θα δώσει την ευκαιρία σε όσους το επισκεφτούν να ξεναγηθούν στους χώρους του, να συνομιλήσουν με το προσωπικό και να γνωρίσουν από κοντά το έργο του.

Κατά την ξενάγηση τους, οι επισκέπτες θα ενημερωθούν από ειδικούς τεχνικούς επιστήμονες του Ινστιτούτου για τις νέες τεχνολογίες αυτοκίνησης και όλα τα εξελιγμένα συστήματα υποστήριξης της βιώσιμης κινητικότητας, ενώ θα περιηγηθούν και στην κινητή μονάδα Κυκλοφορίας – Περιβάλλοντος -Οδοστρωμάτων, και θα λάβουν πληροφορίες για το οικολογικό και ενεργειακό αποτύπωμα των μετακινήσεων τους. Στο κέντρο Παρακολούθησης, Κυκλοφορίας και Κινητικότητας, οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για την κίνηση στην πόλη και τις υπηρεσίες κινητικότητας ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τον προσομοιωτή αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας ή και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Οι ερευνητές και όλοι οι ειδικοί τεχνικοί επιστήμονες του ΙΜΕΤ θα είναι στη διάθεση του κοινού για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλες εκδηλώσεις δημιουργικής απασχόλησης με επιστημονικό χαρακτήρα (θεατρικές παραστάσεις,  διαδραστικές εμπεριές και ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές στους χώρους του Ινστιτούτου), αλλά και αναμνηστικά δώρα, περιμένουν τους επισκέπτες εκείνη τη μέρα.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα:

http://www.imet.gr/openday2017/

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο