Φοιτητές του ΑΠΘ παρουσιάζουν τις «Κυλιόμενες Ιστορίες» τους

 

Στη 2η Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Art Thessaloniki» συμμετέχει το Εργαστήριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, παρουσιάζοντας 42 ξύλινα τροχήλατα αντικείμενα, υπό τον τίτλο «Rolling Stories», κατασκευασμένα από ομάδα φοιτητών του Εργαστηρίου Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον Επίκ. Καθηγητή Γιώργο Λιαμάδη.

«Σύμφωνα με τον Henry Ford, ‘‘κάθε αντικείμενο λέει μία ιστορία’’, αν κανείς γνωρίζει πώς να τη διαβάσει. Καθένα από τα 42 αντικείμενα που θα εκτεθούν συνθέτει με τη μορφή του μία μοναδική ιστορία, 42 διαφορετικές αφηγήσεις ή, με άλλα λόγια, 42 ‘‘κυλιόμενες ιστορίες’’ (‘‘rolling stories’’)» αναφέρει ο Επίκ Καθηγητής Γιώργος Λιαμάδης και επισημαίνει ότι «η δημιουργική σκέψη είναι μια θεμελιώδης ικανότητα του καλού designer. Η έκφραση ‘‘out of the box’’ περιγράφει αυτήν ακριβώς την αντισυμβατική, αποκλίνουσα σκέψη, τη σκέψη ‘‘πέρα από την πεπατημένη”».

Σε αυτήν την κατεύθυνση, 42 νέοι σχεδιαστές ξεκινούν με ένα τυποποιημένο κομμάτι ξύλου με 4 τροχούς και ορισμένες διαστάσεις και δημιουργούν μια νέα μορφή, απελευθερωμένοι από τις νόρμες και τα στερεότυπα του οχήματος. Εργαζόμενοι αποκλειστικά με την αφαίρεση και όχι με την προσθήκη υλικού, οι σχεδιαστές δημιουργούν το αντικείμενο, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τις οπτικές, αλλά και τις απτικές ποιότητες της φόρμας.

Η Έκθεση συνοδεύεται από ένα εκπαιδευτικό Εργαστήριο για παιδιά και συμμετοχικές δράσεις για τους επισκέπτες. Συγκεκριμένα, όσοι επισκεφθούν το Περίπτερο 8 της ΔΕΘ-Helexpo θα έχουν τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, «να πλάσουν» τις δικές τους αφηγήσεις και να σχεδιάσουν τα δικά τους ξύλινα τροχήλατα αντικείμενα.

 

Ιnfo

 

2η ArtThessaloniki International Contemporary Art Fair

ΔΕΘ-Helexpo, Περίπτερο 8

Διάρκεια Έκθεσης: 23-26 Νοεμβρίου 2017

Εγκαίνια: Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, 17:00

Ωράριο: Πέμπτη: 17:00-22:00

Παρασκευή: 14:00-21:00

Σάββατο-Κυριακή: 11:00-21:00

webpage: rolling-stories.blogspot.com

 

Υπεύθυνος project: Επίκ. Καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Λιαμάδης

Επιμέλεια: Σοφία Στραβέλα

Γραφιστική επιμέλεια: Τζένη Φαλιαρίδου

Τεχνική Επιμέλεια: Νίκος Παντελαίος

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο