«Η Αρχαιολογία & Εγώ» Οι διοργανωτές της έκθεσης προσκαλούν το κοινό σε έναν ανοιχτό διάλογο

«Τι είναι η αρχαιολογία; Μια περιπέτεια; Ένας βραχνάς; Η γοητεία που ασκεί το παρελθόν, η οµορφιά των αρχαιολογικών χώρων, η πλήξη που αποπνέουν τα µουσεία; Ίσως όλα αυτά µαζί και ακόµη περισσότερα».

Οι διοργανωτές της έκθεσης «Η Αρχαιολογία & Εγώ» προσκαλούν το κοινό της Θεσσαλονίκης να την επισκεφθεί και επιδιώκουν, με όχημα τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, να ξεκινήσουν έναν διάλογο μαζί του.

Με λόγια, φωτογραφίες ή όποιον άλλο τρόπο επιλέξουν, οι πολίτες καλούνται να στείλουν την άποψή τους τόσο για την ίδια την έκθεση όσο και για το πώς οι ίδιοι βλέπουν την Αρχαιολογία, καθώς και τι ρόλο θεωρούν ότι διαδραματίζει αυτή στη σύγχρονη εποχή. Οι απαντήσεις θα καταγραφούν δίπλα στις απαντήσεις των υπόλοιπων Ευρωπαίων πολιτών, δημιουργώντας έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Η έκθεση «Η Αρχαιολογία & Εγώ», την οποία συνδιοργανώνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης,  πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος NEARCH (New scenarios for a community involved archaeology) και αποτελεί συνέχεια του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «Η δική (σ)μου Αρχαιολογία – Απεικονίζοντας το παρελθόν», που διεξήχθη την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015, υπό τον συντονισμό του IBC (Instituto per I Beni Culturali), θέτοντας σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες τα παραπάνω  ερωτήματα και καλώντας τους να απαντήσουν με μια ζωγραφιά, μια φωτογραφία, ένα σχέδιο ή ένα βίντεο.

Οι πολίτες που θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους, μπορούν να στείλουν τις απαντήσεις τους στα social media της έκθεσης (Fb, Instagram, Twitter) προσθέτοντας #archaeologyandmeskg:

Facebook: @archaeologyandmeskg

Instagram: @archaeologyandmeskg

Twitter: @archaeomeskg

#archaeologyandmeskg 

Facebook: @archaeologicalmuseumofthessaloniki

Instagram: @ archmuseumofthessaloniki

twitter: @AM_Thessaloniki, #AMTH

 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2313310201 και 2310997179 και στις ιστοσελίδες

https://www.auth.gr/news/press/25506

https://www.amth.gr/exhibitions/temporary/i-arhaiologia-kai-ego-archaeology-me

http://www.nearch.eu/news/european-exhibition-archaeology-and-me

Διάρκεια έκθεσης: 29 Μαΐου 2018 – 31 Αυγούστου 2018

Χώρος: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 08:00 – 20:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επισυνάπτεται η αφίσα-πρόσκληση της έκθεσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο